Portfolio

Responzivan dizajn

Responzivan dizajn

 

Web stranice odavno nisu statične u pogledu sadržaja, mijenjaju se novosti, proizvodi i akcije, dodaju se podstranice i razne funkcionalnosti. Sustavi za upravljanje sadržajem stranice (CMS) pomažu nam u stalnom osvježavanju sadržaja stranice.

Zadovoljni ste Vašom novom web stranicom i odlučili ste vidjeti kako izgleda na mobitelu i tabletu. No, izgleda kao brat patuljak Vaše predivno dizajnirane web stranice: tekst se ne vidi i nije čitljiv, slike su još manje, novosti su “pobjegle” negdje desno izvan ekrana… U ovakvoj situaciji počnete kriviti mobitele i tablete zbog njihovih malih ekrana, i pitate se: “Pa kako da stranica izgleda dobro na ovako malom ekranu?”

Dva su moguća rješenja. Prvo je izraditi nekoliko verzija stranice: jednu za desktop računala, jednu za mobilne uređaje, jednu za tablete, jednu za iphone, ipad… Da, možemo za Vas razvijati stranice do besvijesti i opet bi u skoroj budućnosti izašao neki novi uređaj koji nismo pokrili silnim verzijama web stranice i na kojem i dalje Vaša stranica izgleda kao deformirani brat Vašeg izvornog dizajna. Drugo, jednostavno rješenje problema prikazivanja web stranice na raznim uređajima različitih veličina ekrana je responzivni dizajn (eng. responsive design). Kao što CMS pomaže pri mijenjanju sadržaja stranice, tako responzivne tehnike pomažu pri mijenjanju dizajna stranice ovisno o uređaju i/ili veličini ekrana.

Copyright © 2019 Studio AiV